Rabu, 7 November 2012

Malam Epilog Cinta-KMPP

NUKILAN HATI ADAM BUAT HAWA..

"Kami sulit menahan pandangan mata kalian, apalagi kalian diamanahkan Allah kecantikan dan posture yang ideal, kami semakin susah untuk menolak agar tidak melihat kalian, kerana itu lebarkanlah pakaian kalian, dan tutupilah rambut kalian hingga ke dada kalian dengan tudung yang membentang.
 Kami juga sulit menahan pendengaran kami ketika berbicara dengan kalian, apalagi jika kalian diamanahkan Allah suara yang merdu dengan irama yang mendayu, kerana itu tegaskanlah suara kalian dan berbicaralah seperlunya.
 Kami juga sulit menahan bayangan-bayangan hati kalian, ketika kalian menjadi tempat mencurahkan isi hati kami, waktu luang kami akan terisi oleh bayangan-bayangan kalian, kerana itu janganlah kalian membiarkan kami menjadi curahan hati bagi kalian.
 Kami tahu kami paling lemah bila harus berhadapan dengan kalian. Kekerasan hati kami dengan mudah bisa luluh hanya dengan senyuman kalian. Hati kami akan bergetar ketika mendengar kalian menangis. Sesungguhnya, Allah telah memberikan amanah terindah kepada kalian, maka peliharalah dan jagalah, jangan sampai Allah murka dan memberikan keputusan.
 Maha Besar Allah yang tahu akan kelemahan hati kami, hanya dengan ikatan yang suci dan yang diredhaiNya kalian akan halal bagi kami..."

              Wahai Hawa, yakinlah dengan Dia..
           Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik..insyaAllah :)

*bergetar hati aku bila baca semua ni..walaupun just sehelai kertas,tapi betul2 besar maknanya..kan?  

Tiada ulasan:

Catat Ulasan